Bekijk Klinkers Makelaardij op Youtube Volg Klinkers Makelaardij op Facebook Volg Klinkers Makelaardij op Twitter
Vastgoed Pro   NWWI   Funda Huislijn Jaap Woonplein

Het vertrouwen in de woningmarkt is voor het eerst in tien jaar positief

Naar archief

Publicatiedatum: 72014

Het vertrouwen in de woningmarkt is voor het eerst in tien jaar positief

Het vertrouwen in de woningmarkt is voor het eerst in tien jaar positief. De indicator van Vereniging Eigen Huis (VEH) is in oktober geëindigd op 103, iets boven de neutrale stand van 100 punten.
 
In december 2012 bereikte de indicator met 51 punten een dieptepunt. Sindsdien is het consumentenvertrouwen geleidelijk hersteld. De dalende hypotheekrente en de stijgende huizenprijzen geven consumenten het vertrouwen dat het een goed moment is om te kopen.
 
Volgens VEH zijn vooral de financieringsmogelijkheden bepalend voor het verdere herstel van de woningmarkt. Per 1 januari worden de normen aangescherpt. "Het is niet alleen een kwestie van willen kopen, maar van kunnen kopen", aldus de belangenorganisatie in een verklaring.
 
Maandag werd bekend dat in oktober een recordaantal hypotheken is aangevraagd. Niet eerder dit jaar werden in een maand tijd 24.500 hypotheekaanvragen ingediend.
 
Bron: nu.nl

  • Laatste tweets
  • Klinkers Makelaardij
  • 046 - 20 40 005
  • Rmt-gecertificeert
    sinds 01-01-2014
  • Registratiecode
    V201628747
Vastgoedcert gecertificeerd Erkend lid van Vastgoedpro Klinkers Makelaardij Impressie    Klinkers Makelaardij Impressie    Klinkers Makelaardij Impressie