Bekijk Klinkers Makelaardij op Youtube Volg Klinkers Makelaardij op Facebook Volg Klinkers Makelaardij op Twitter
Vastgoed Pro   NWWI   Funda Huislijn Jaap Woonplein

Is het nu voordeliger een huis te huren of te kopen? Met Klinkers Makelaardij kunt u alle kanten op...

Naar archief

Publicatiedatum: 222014

Is het nu voordeliger een huis te huren of te kopen? Met Klinkers Makelaardij kunt u alle kanten op...

De hypotheekrente op een historisch laag niveau, de huren in twee jaar tijd met negen procent omhoog: alle seinen lijken op groen te staan om van een huur- naar een koophuis te verkassen. Maar is dat zo?
 
"Het vertrouwen in de koopwoningmarkt stijgt al twintig maanden op rij, en dankzij de lage rente en de hogere huren lijkt dit ook een goed moment te zijn om als huurder over kopen na te denken", toont ook Bob Maas van de Vereniging Eigen Huis zich positief.
 
Toekomstplannen
"Maar goed over huren of kopen nadenken blijft belangrijk. Je moet bedenken wat je toekomstplannen zijn, of je bijvoorbeeld kinderen wilt, en wat je voor levensstijl wilt aanhouden", aldus Maas. "Daarbij zijn banken strenger geworden met het verstrekken van hypotheken. Wie flexwerker is of een kort contract heeft, krijgt minder snel een lening. En denk ook zeker na over het huis wat je wilt kopen: wordt dat de komende jaren meer waard, of staat het binnen de kortste keren 'onder water'?"
 
Kleine beurs
Ook Marcel Trip, die met de Woonbond de huurders vertegenwoordigt, weet niet of alle huurders nu voor een koophuis in aanmerking komen. "Als je geen spaargeld hebt, en een kleine beurs, dan is het al snel einde verhaal."
 
Met onderstaande rekentool kunt u bepalen of kopen er ook voor u in zit.
Bij de rekenmodule wordt de AFM toetsingsrente gebruikt. Die is dit kwartaal 5 procent. In de praktijk is de gemiddelde hypotheekrente zelfs bij 20 jaar vast lager. Het daadwerkelijke voordeel van kopen ten opzichte van huren kan dus nog wat hoger uitvallen dan hieronder berekend.
 
rekentool 
 
Bron: telegraaf.nl 

  • Laatste tweets
  • Klinkers Makelaardij
  • 046 - 20 40 005
  • Rmt-gecertificeert
    sinds 01-01-2014
  • Registratiecode
    V201628747
Vastgoedcert gecertificeerd Erkend lid van Vastgoedpro Klinkers Makelaardij Impressie    Klinkers Makelaardij Impressie    Klinkers Makelaardij Impressie