Bekijk Klinkers Makelaardij op Youtube Volg Klinkers Makelaardij op Facebook Volg Klinkers Makelaardij op Twitter
Vastgoed Pro   NWWI   Funda Huislijn Jaap Woonplein

Nieuw park in Sittard-Geleen geopend!

Naar archief

Publicatiedatum: 42013

Nieuw park in Sittard-Geleen geopend!

Gloednieuw park voor Sittard

Persbericht | Sittard-Geleen 2 september 2013 – Met de onthulling van een toepasselijk gedicht is afgelopen zaterdag een gloednieuw park geopend op het voormalige terrein van het Maaslandziekenhuis in Sittard. Gedeputeerde Noël Lebens, wethouder Ruud Guyt en voorzitter van Stichting Rondom ’t Ziekenhuis Hans van Mierlo markeerden hiermee een nieuwe periode waarin de verdere invulling met inbreng van inwoners, stad en buurt vorm krijgt.

Het plan dat een tijdelijke groene bestemming heeft en in onderling overleg tussen gemeente en buurt gestalte heeft gekregen, draagt de naam Cultuurkweek.  Een moes- en kruidentuin, een speelplaats, maar ook een tijdelijk evenementen- en parkeerterrein hebben er een plek gekregen. Wethouder Ruud Guyt : “Het is een nieuwe vorm van stadsontwikkeling waarbij burgerinitiatief en burgerparticipatie centraal staan. Met deze nieuwe vorm van stadsontwikkeling is Sittard nu een prachtig park met vele vormen van gebruik rijker. De wijze waarop het plan tot stand is gekomen vormt een voorbeeld voor de toekomst.”

 

Binnen het Cultuurkweekproject worden seizoensgebonden activiteiten op touw gezet. De planning van de activiteiten en meer informatie over het plan Cultuurkweek is te volgen via de website

 

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg in het kader van GIOS (Groen-In-en-Om-de-Stad) op basis van het coalitieprogramma Wonen, Leefbaarheid en Groen.

 

Bron: www.Sittard-Geleen.nl

  • Laatste tweets
  • Klinkers Makelaardij
  • 046 - 20 40 005
  • Rmt-gecertificeert
    sinds 01-01-2014
  • Registratiecode
    V201628747
Vastgoedcert gecertificeerd Erkend lid van Vastgoedpro Klinkers Makelaardij Impressie    Klinkers Makelaardij Impressie    Klinkers Makelaardij Impressie