Bekijk Klinkers Makelaardij op Youtube Volg Klinkers Makelaardij op Facebook Volg Klinkers Makelaardij op Twitter
Vastgoed Pro   NWWI   Funda Huislijn Jaap Woonplein

Sittard-Geleen stimuleert wonen boven winkels

Naar archief

Publicatiedatum: 102013

Sittard-Geleen stimuleert wonen boven winkels

Persbericht | Sittard-Geleen, 9 oktober 2013 – Het college van B&W heeft twee regelingen vastgesteld die bijdragen aan de versterking van de stadscentra. Een regeling stimuleert vastgoedeigenaren in de stadscentra om lege, niet als woning verhuurde, etages boven winkels in de stadscentra geschikt te maken voor bewoning. De andere regeling stimuleert verbetering van winkelpuien en gevelreclames in de stadscentra.

Volgens wethouder Ruud Guyt (Volkshuisvesting) groeit hiermee de kwaliteit en de beleving van de centra. Vastgoedeigenaren en ondernemers kunnen een aanvraag doen voor een subsidie van 12.000 euro per wooneenheid. De nadere regels, de criteria en het aanvraagformulier voor subsidie staan vanaf 1 november a.s. op de gemeentelijke website www.sittard-geleen.nl.

Ondanks de gemeentelijke investeringen van de afgelopen jaren hebben ondernemers het moeilijk(er) gekregen om te overleven. Dit heeft allerlei oorzaken zoals de recessie, internetaankopen en de vergrijzing. De raad heeft afgelopen zomer het programma integrale aanpak stadscentra Sittard en Geleen vastgesteld. Guyt : “In dit programma  is een aantal programmalijnen beschreven die gericht zijn op het compacter maken van de centra, de aanpak van de leegstand, het verbeteren van de kwaliteit en de sfeer, parkeren, promotie en veiligheid. In de actielijn ‘leegstandsaanpak’ is een subsidie voor wonen boven winkels voor particuliere verhuurders aangekondigd. Deze regeling richt zich primair op het realiseren van studentenstudio's in het centrum van Sittard. Hiervoor is zes ton beschikbaar. In de actielijn ‘kwaliteit’ is een subsidie aangekondigd voor het verbeteren van winkelpuien en aanpak van ontsierende reclames. Hiervoor is nu ruim twee ton beschikbaar.”

bron: Gemeente Sittard-Geleen

  • Laatste tweets
  • Klinkers Makelaardij
  • 046 - 20 40 005
  • Rmt-gecertificeert
    sinds 01-01-2014
  • Registratiecode
    V201628747
Vastgoedcert gecertificeerd Erkend lid van Vastgoedpro Klinkers Makelaardij Impressie    Klinkers Makelaardij Impressie    Klinkers Makelaardij Impressie