Bekijk Klinkers Makelaardij op Youtube Volg Klinkers Makelaardij op Facebook Volg Klinkers Makelaardij op Twitter
Vastgoed Pro   NWWI   Funda Huislijn Jaap Woonplein

St. Joepmarkt Sittard - Dinsdag 19 maart

Naar archief

Publicatiedatum: 182013

St. Joepmarkt Sittard - Dinsdag 19 maart

Dinsdag 19 maart is het weer tijd voor de grootste en gezelligste jaarmarkt van heel Nederland: de St. Joepmarkt. Wist u dat er meer dan vijf kilometer kramen staan in de binnenstad? Duizenden bezoekers komen vanuit de hele Euregio een bezoekje brengen aan deze jaarmarkt met standwerkers en marktkooplui die allerlei producten aan de man brengen. St. Joep: een evenement dat u niet mag missen!

Ieder jaar op 19 maart wordt de Sint Joep jaarmarkt in het centrum van Sittard gehouden. Behalve als 19 maart op zondag valt, dan is de markt op zaterdag 18 maart. De St. Jozefjaarmarkt of Sint Joep jaarmarkt is een begrip in het zuiden van Nederland. Deze jaarmarkt ontstond dankzij Napoleon Bonaparte.

De markt dateert van 1802 en is daarom een historische jaarmarkt. In dat jaar gaf Napoleon toestemming om 4 jaarmarkten te houden in Sittard. De Sint Joep Markt is de enige die al die jaren heeft overleefd. Wie Sint Joep zegt, zegt automatisch Sittard.  De markt is een waar begrip, een groots volksfestijn! Elk jaar komen er op deze eerste jaarmarkt van Nederland vele tienduizenden liefhebbers en bezoekers uit de Euregio naar het centrum en omgeving van Sittard. Het weer maakt voor velen niet uit, of het nu regent of met een heerlijk zonnetje, doordat de Joep in het voorjaar wordt gehouden en als de eerste historische Hollandse jaarmarkt te boek staat, is de Sint Joep een ware traditie. Meer dan 500 kramen en diverse verkoopwagens zijn aanwezig, marktkooplui, standwerkers, venters, artiesten en veel meer.

Speciaal voor de standwerkers en veel marktkooplui is de markt een uniek en sfeervol evenement vanwege de opening van het standwerkersseizoen. Een fel begeerde en populaire titel onder de standwerkers is " De Koning van de Sint Joep". Deze titel is al vele jaren oud De Sint Joep in Sittard is een echte jaarmarktaanrader.

 

bron: Gemeente Sittard-Geleen en Sint Joep Markt

  • Laatste tweets
  • Klinkers Makelaardij
  • 046 - 20 40 005
  • Rmt-gecertificeert
    sinds 01-01-2014
  • Registratiecode
    V201628747
Vastgoedcert gecertificeerd Erkend lid van Vastgoedpro Klinkers Makelaardij Impressie    Klinkers Makelaardij Impressie    Klinkers Makelaardij Impressie