Bekijk Klinkers Makelaardij op Youtube Volg Klinkers Makelaardij op Facebook Volg Klinkers Makelaardij op Twitter
Vastgoed Pro   NWWI   Funda Huislijn Jaap Woonplein

Woningmarktcijfers.nl: ‘Einde forse prijsdalingen in zicht’

Naar archief

Publicatiedatum: 272013

Woningmarktcijfers.nl: ‘Einde forse prijsdalingen in zicht’

Sinds de prijsval in juli 2012 is de gemiddelde koopsom van woningen nauwelijks veranderd. Dit blijkt uit een analyse van Woningmarktcijfers.nl. De koopsom bevindt zich al negen maanden op een stabiel niveau van gemiddeld € 215.000. Volgens Woningmarktcijfers.nl is het einde van de periode van forse prijsdalingen in zicht.

In het eerste halfjaar van 2012 werd er nog gemiddeld € 235.000 voor een koopwoning betaald. De prijsdaling werd voor een deel veroorzaakt omdat er minder dure woningen werden verkocht. 
 
De Prijsindex Bestaande Koopwoningen, zoals deze door het CBS en het Kadaster worden gepubliceerd vertonen een vergelijkbaar beeld, hoewel deze PBK index voortdurend onder het niveau van de absolute koopsom acteert. De verkoopprijzen van de NVM-makelaars zijn de afgelopen drie kwartalen eveneens onveranderd gebleven.
REËLE KANS OP STIJGENDE HUIZENPRIJZEN VANAF JULI 2013
“Omdat het CBS en het Kadaster steeds vergelijkt met dezelfde maand van het voorgaande jaar, kunnen we nog zeker drie maanden persberichten met dalende prijzen verwachten”, stelt Woningmarktcijfers.nl. “Vooral in juni, wanneer de vergelijking met de topmaand juni 2012 (gemiddelde koopsom € 240.000) wordt gemaakt, zal sprake zijn van een forse prijsdaling.” Vanaf juli kunnen de ontwikkelingen voor het eerst positief worden omdat dan vergelijkingen met het huidige, lagere prijsniveau worden gemaakt, stelt Woningmarktcijfers.nl. Het zou dan zomaar kunnen dat de woningprijzen gedurende een of meer maanden een hoger gemiddelde laten zien. De lage hypotheekrente van dit moment kan hierbij een positieve rol spelen. Behoudens nieuwe prijsdalingen, zou dit het einde kunnen inluiden van een periode waarin vooral het negatieve sentiment de woningmarkt heeft beheerst.
 
 gemiddelde koopsom 2012 2013 klinkers makelaardij
 
Bron:REDACTIE VASTGOED DONDERDAG 25 APRIL 2013 11:10

  • Laatste tweets
  • Klinkers Makelaardij
  • 046 - 20 40 005
  • Rmt-gecertificeert
    sinds 01-01-2014
  • Registratiecode
    V201628747
Vastgoedcert gecertificeerd Erkend lid van Vastgoedpro Klinkers Makelaardij Impressie    Klinkers Makelaardij Impressie    Klinkers Makelaardij Impressie