Bekijk Klinkers Makelaardij op Youtube Volg Klinkers Makelaardij op Facebook Volg Klinkers Makelaardij op Twitter
Vastgoed Pro   NWWI   Funda Huislijn Jaap Woonplein

UITGAANSTIPS

 

Alle optochten op een rij!

In de optochtenkalender zijn allerlei verschillende optochten te vinden, zoals carnavalsoptochten, verlichte optochten, bloemencorso's etc. etc.. Dat kan erg handig zijn wanneer je op zoek bent naar een bepaalde optocht of wilt weten welke optochten plaats vinden in een bepaalde plaats, provincie en/of land.

Kijk hier voor alle optochten in Sittard-Geleen

 

Oktoberfeest 2013 Sittard! Het grootste najaarsfeest van het Zuiden!!

Wat kunt u van ons verwachten dit jaar?

 • Vier grote feestpaviljoens in Duitse stijl;
 • Elke avond een live muziekprogramma met nationale en internationale topartiesten! Wat dacht u van Simmisamma, Costa & Lucas Cordalis, Högl Fun Band, Palemiger spatzen, Domstürmer, Die Höhner 4.0, Sumpfkröten, Marianne Rosenberg, Heino & band, Die Wiesen Gartenshow met o.a. opera- en operettediva Marjon Lambriks en nog veel meer ;
 • Het Brauhaus Brand voorziet in (bedrijf) arrangementen met quality catering;
 • Een kermis met zestig kermisattracties;
 • Een prachtig glazen Paulaner Stube paviljoen , met een kleurrijk uitzicht over de kermis en iedere avond top entertainment onder het genot van een pul bier of Weisswein;
 • Op vrijdag 11 oktober: de ‘Oktoberparade’ : Een bonte stoet in ‘dirndl en lederhose’, begeleid door harmonieën en fanfares, verlichte praalwagens, oude tractoren en artiesten.
 • Op zondag 13 oktober: een internationaal Schutters- en Gildetreffen;\Extra grote Oktober koopzondag met grote kraskaart actie;
 • Speciaal voor de ouderen op maandagmiddag 14 oktober: Rimpelpop met o.a.: Tiroler Teufel, Claudia Ansel, Die Spatzl, Gerard Fuchs, Pascal Krieger, Ruud Appelhof, Junior Power Buam, Kartoesj. Presentatie door Nicole Schurgers en Ingrid Gruisen
 • Speciaal voor de jeugd op woensdagmiddag 16 oktober: Lollypop
 • Een familiemiddag op woensdag 16 oktober: Kermisattracties tegen sterk gereduceerde ritprijzen; Internationaal Wienertreffen op woensdagmiddag in het Paulaner Stube Paviljoen;
 • Tot slot: De grote Oktober Sparkles vuurwerkmusical

Voor het volledige programma klik hier!!

 

Nieuwe super bioscoop geopend in Kerkrade!

JT Bioscopen bestaat dit jaar 81 jaar en is daarmee het oudste bioscoopbedrijf van Nederland. Daarnaast is JT Bioscopen momenteel ook het snelst groeiende bioscoopconcern van Europa. Onze meest recente aanwinst is een splinternieuw complex in het hartje van Parkstad.

Het nieuwe bioscoopcomplex heeft acht zalen en beschikt over tweeduizend stoelen. Net als JT Hoogeveen en JT Vlaardingen is ook JT Parkstad volledig uitgerust met de XD Experience. Deze unieke bioscooptechniek van JT Bioscopen staat garant voor de beste bioscoopervaring van dit moment. Door middel van de modernste projectietechnieken wordt er een haarscherp beeld gepresenteerd, wat met name bij 3D-films een ware verademing voor het oog is.

JT Parkstad zal verder worden voorzien van het nieuwste bioscoopgeluid: Dolby Atmos. Dolby Atmos geeft het publiek de meeste levensechte en meeslepende bioscoopbelevenis ooit ervaren. Door de gehele bioscoopzaal hangen geluidsboxen, zodat u zich helemaal in een film waant. Mede door de toevoeging van Dolby Atmos wordt de XD Experience nog spectaculairder.

Vanaf 12 september is JT Parkstad de soft opening-periode uit en officieel geopend.

Contact gegevens:

JT Bioscoop Kerkrade
Roda JC-Ring 2C
6466 NH Kerkrade
045 - 2119990

Klik hier voor de website

 

Vrijdag 13 september 2013 - Afscheidswedstrijd Mark van Bommel

 
 Afscheid Marc van Bommel
 
Op vrijdag 13 september neemt Mark van Bommel bij Fortuna Sittard, de club waar zijn glanzende carrière ooit begon, definitief afscheid als profvoetballer.
Samen met een door zijn vader samengesteld team van Fortuna All Stars zal Mark van Bommel het opnemen tegen het huidige Fortuna Sittard. Het team van Mark bestaat uit spelers met wie hij nog zelf bij Fortuna gespeeld heeft. Deze spelers worden natuurlijk zelf ook in het zonnetje gezet. 
 
Mark kijkt terug op een geweldige carrière die hem tot de top van het mondiale clubvoetbal heeft gebracht. Hij is met elke ploeg waar hij voor speelde kampioen geworden en heeft zelfs de Champions League op zijn naam mogen schrijven. Hij speelde 79 keer voor Oranje.
 
De afscheidswedstrijd Fortuna All Stars - Fortuna Sittard begint om 20.00 uur.
 
bron: Gemeente Sittard-Geleen nieuws
Gepubliceerd: 30 jul 2013 20:48 Laatste update: 30 jul 2013 20:51 Sport

 

Sint Rosa Festival 2013

 

Sint Rosa Sittard Geleen

Muzikale optredens, een kunstmarkt, nostalgische kermis, straattheater en veel meer.... dat biedt het Sint Rosa Festival dit jaar. Het festival vindt plaats van 23 t/m 27 augustus in het centrum van Sittard. Het volledige programma en achtergrondinfo vind je op de website van Sint Rosa.

 

2013: het jaar van de fiets!

 

Veilig Verkeer Nederland

Fietstocht zondag 9 juni 2013! Doe mee en schrijf je in voor 31 mei 2013

 

Fietsspeurtocht op zondag 9 juni 2013
Start vanaf 12.00 uur t/m 14.00 uur
Lengte tocht: ± 21 km.
Kosten: € 2,- per persoon
Kinderen t/m 16 jaar gratis [Er zijn leuke prijzen te winnen!!!]
Waar: Sittard
Vertrek vanaf SLTC Tennispark “De Stenen Sluis”  te Sittard
  
Inschrijven tot 30 mei 2013 met opgave van aantal personen en telefoonnummer
E-mail: egmreintjens@home.nl / Website: www.vvn-sgb.com


Mama's Pride festival - Burg. Damenpark te Geleen 

Burg. Damenpark - Prins Hendriklaan,6165 CL, Geleen - zaterdag 11.05.13 - van 20:00 tot 00:30 - Gratis toegang - routebeschrijving - festival, evenement - mama's pride - festival - evenement - day 1
 
Mama's Pride
Mama's Pride is hét gratis toegankelijke popfestival van Sittard-Geleen en vindt jaarlijks plaats in het 2de weekend van mei tijdens Moederdag en haar vooravond.
 
Programma
 
20:00 uur - 20:30 uur Junkestra
Mama’s Pride wordt op zaterdag 11 mei geopend door de Limburgse funk-act Junkestra.
 
21:00 uur - 21:50 uur Re:Freshed Orchestra
Qua aantal bandleden doet Re:freshed Orchestra niet veel onder voor Eins Zwei & The Parallel Cinema. De hiphop-bigband brengt uptempo her-interpretaties van onder andere Nina Simone, Fela Kuti, Sly & The Family Stone én Jay-Z.
 
22:15 uur - 23:15 uur The Excitements (ESP)
De enige volledig buitenlandse act (tot nu toe) op Mama’s Pride 2013 is de energieke Spaanse soulband The Excitements. Ook hier een zangeres; de in Mozambique geboren zangeres Koko Jean Davis kan met gemak door voor de Tina Turner zoals we die uit de jaren 60 en 70 kennen.
 
23:30 uur - 00:30 uur Novak 3D Disco (UK)
3D Disco? Ja, het is precies dát! “One of the most exciting and innovative approaches to visuals we’ve seen”, zei Glastonbury Festival al, waar ze meerdere keren stonden. Maar nog nóóit eerder in de buurt van Limburg… Dus op 11 mei krijgen jullie allemaal zo’n kekke 3D-bril voor die extra dimensie van deze disco-party extraordinaire!
 
Pauze-dj: Yoram
 
 mama's pride klinkers makelaardij
www.mamaspride.nl

 

Fietstocht kastelen 09 mei 2013 (Hemelvaartsdag)

Parkeerplaats Freeride, Rijksweg Zuid in Sittard.
Op donderdag 9 mei organiseert IVN Sittard-Geleen de traditionele Hemelvaartsfietstocht. Dit keer is het de kastelenroute van ongeveer 38 km. Deze route voert u langs enkele kastelen in de Westelijke Mijnstreek. Zo komen Kasteel Millen, Huize Witham, Kasteel Eijckholt, Kasteel Terborgh, Huize Holtum, Kasteel Born, Kasteel Grasbroek en Kasteel Limbricht in de route voor. De route is nagenoeg geheel vlak en gaat over goed berijdbare wegen.
 
 
Er zijn voldoende gelegenheden langs de route om even te pauzeren en een consumptie te nuttigen. Deelname is geheel voor eigen risico. De routebeschrijving kan tussen 10.00 en 14.00 uur vanaf de IVN-stand op de parkeerplaats van Freeride t.o. Forxity, Rijksweg Zuid in Sittard opgehaald worden. De fietstocht is ook voor niet-IVN-leden vrij toegankelijk. 
 
Zelf hebben wij met ons gezin deze route reeds gefietst. Zo kom je nog eens een kasteeltje tegen! Leuke ontspannen route met niet te veel bergen!
 
bron: www.limburger.nl

Sittard-Geleen kleurt oranje op de laatste Koninginnendag 

Traditiegetrouw organiseren de oranjeverenigingen op Koninginnedag allerlei leuke activiteiten. Dit jaar wordt daar nog een schepje bovenop gedaan vanwege de inhuldiging van de Prins van Oranje tot nieuwe koning van Nederland.

 
Wilt u de Koningin bedanken en/of de Prins van Oranje en Prinses Máxima feliciteren? Schrijf dan een berichtje in het felicitatieregister op de website van het Koninklijk Huis.
 
Aan vijf georganiseerde evenementen worden oranjestrikken uitgedeeld. De strik siert alle officiële activiteiten die worden georganiseerd rond de inhuldiging van Willem-Alexander tot nieuwe koning.
 
Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging van de Prins van Oranje en Prinses Máxima, organiseert het Oranje Fonds de zoektocht naar de Oranje Fonds Kroonappels. Duizenden organisaties die iets betekenen voor de samenleving, hebben hun activiteiten voorgedragen. Er is nog één initiatief van Sittard- Geleen in de race om winnaar te worden: Speelgoedbank de Grabbelton van Stichting Speelgoedbank de Grabbelton Zuid-Limburg. Op 18 april wordt duidelijk of de keuze op hen valt.
 
In verband met de inhuldiging van koning Willem-Alexander worden acht koningslindes geplant.
 
Op alle basisscholen in de gemeente worden door de Oranjeverenigingen en de gemeente herinneringsspeldjes uitgedeeld, die gemaakt zijn ter gelegenheid van de troonswisseling. De herinneringspins worden voor 26 april op de scholen afgeleverd.
 
De Oranjeverenigingen organiseren in de diverse stadsdelen allerlei activiteiten voor jong en oud. Huis-aan-huis wordt een Oranjekrant bezorgd met daarin meer info. Hier alvast een overzicht zodat u een keuze kunt maken.
 
 

Op 26 april worden de Koningsspelen georganiseerd op basisscholen. Bij deze activiteit wordt het Koningslied gezongen en worden er sportactiviteiten georganiseerd. De basisscholen zijn door de burgemeester gevraagd om een video- of fotoreportage te maken van hun koningsspelen en deze naar hem op te sturen. Uit alle inzendingen wordt één school gekozen, die wordt voorgedragen bij de Gouverneur. Die school maakt vervolgens kans op een ontmoeting met het koningspaar.

 

Feestweekend VV Sanderbout 

Voetbalclub Sanderbout bestaat 75 jaar!! 

VV Sanderbout gesponsord door Klinkers Makelaardij

klik hier voor extra informatie

Zondag 21 april 2013... 24ste voorjaarsmarkt te Grevenbicht

De gezellige Voorjaarsmarkt wordt traditioneel ingericht rondom het parcours van de Dr. Duijsenslaan en Beneluxlaan in Grevenbicht. Naar deze jaarmarkt komen van oudsher standhouders uit heel Nederland, België en Duitsland. De aangeboden artikelen van de diverse stands variëren van kleding, lederwaren, CD's, hobbyartikelen, gereedschappen, bloemen, planten en snacks tot wenskaarten, boeken, strips, keramiek, parfums, sieraden, antiek en curiosa. Met name de aanwezigheid van steeds meer stands met 2e-hands en curiosa maken de markt tevens tot een heuse snuffelmarkt. 
 
Tevens is een gedeelte van het marktparcours gereserveerd als kindermarkt, waar kinderen tot 12 jaar hun spullen te koop aan mogen bieden.
 
Voor de bezoekers is natuurlijk alles in het werk gesteld om een zo gezellig mogelijk verblijf op de markt te garanderen. Op het centraal ingerichte terras kan onder het genot van een drankje genoten worden van de live muziek die gedurende de markt ten gehore wordt gebracht. Over het parcours verspreid zijn er tevens diverse eetgelegenheden.
Dus wilt u een gezellige en sfeervolle markt bezoeken, dan moet u op zondag 21 april 2013 in Grevenbicht zijn tussen 10.00 u en 17.00 u. 
 
Voor meer informatie klik hier

 

Zondag 21 april 2013... 40ste voorjaarsmarkt te Dieteren

De eerste tekenen van het naderende voorjaar zijn zichtbaar. Zo is men in Dieteren al volop bezig met de voorbereidingen van de 40ste Voorjaarsmarkt.
 
Deze in de verre omtrek bekende markt zal dit jaar plaatsvinden op zondag 21 april. De organiserende Fanfare Eendracht kan bogen op bijna vier decennia ervaring met het organiseren van dit evenement. Mede hierdoor lukt het de Fanfare telkens weer om te zorgen voor een gezellige en druk bezochte markt met veel kramen, volop variatie in koopwaar, gezellige terrassen, kinderanimatie, live muziek en lekker eten.
 
Voor meer informatie klik hier

 

Stedenspeurtocht

Afgelopen zondag 10 maart hebben wij meegedaan aan de 1ste stedenspeurtocht in Sittard, georganiseerd door Hendriks Dagtochten.

Het was een daverend succes!!! Ondanks de koude een super gezellige middag gehad. Zeker een aanrader!!

Word jij de burgemeester. Weet jij veel over de stad. Ben jij slim handig en heb je geduld Of je gaat eens graag uit je bol. Ben je fotogeniek. Dan is dit iets voor jouw. Alles wat je doet leg je vast op de foto Je krijgt 2 uur geen minuut langer of korter. ga naar www.hdagtochten.nl voor verdere informatie of meer leuke tips.

 

Ook een leuke tip! Mail het even door met onderstaand contactformulier!!

 

Voornaam:
Achternaam:
Telefoonnummer:
E-mailadres:
Eventuele aanvulling op uw bericht?


Verstuur

carnaval 2014

 

 • Laatste tweets
 • Klinkers Makelaardij
 • 046 - 20 40 005
 • Rmt-gecertificeert
  sinds 01-01-2014
 • Registratiecode
  V201628747
Vastgoedcert gecertificeerd Erkend lid van Vastgoedpro Klinkers Makelaardij Impressie    Klinkers Makelaardij Impressie    Klinkers Makelaardij Impressie